lördag 21 augusti 2010

Sista helgen

Nu är det bara ett par dagar kvar på min semester och de här två veckorna har det mest slöats och inte alls blivit mycket gjort som jag tänkte mig från början. Bilen har pajjat så nytt staket får helt enkelt vänta till våren, gamla bilar är verkligen en ekonomisk katastrof men det visste jag ju innan jag köpte den, tänkte bara att min bil kanske var regeln som bekräftade undantaget. Måla är heller inte aktuellt eftersom det blivit så fuktigt i luften nu, det får också vänta till våren. Fukten har gjort att min diskbänk av björk (vet, inte det bästa materialet för utomhusbruk) har blivit svartfläckig och ful så jag tog ett tag med slipmaskinen i går och oljade in den igen. Den håller ett tag till och i vinter ska den stå inne i uterummet eller ute i innerummet, välj vad du vill.

På torget igår var det Bondens Marknad och jag köpte några växter till balkonlådorna. Synd att jag inte är hemma i morrn för de brukar vräka ut det sista till ännu bättre priser, ett tips om du är i närheten av Linköping i helgen.

Istället för renoveringen som inte blev av så gjorde jag det som jag egentligen tänkte göra senare i höst; flytta perenner från nya stället för trädgårdsland till rabatter med tomma hål. Jag har rensat alla blomrabatter nu från ogräs och mossa, flyttat sånt som stått för tätt och fyllt i med perenner. Det gick snabbare och lättare än jag trodde men så är det väl ofta med det mesta när man väl tar tag i det. Nu är det bara att ta bort en massa gräsmatta igen och bygga ramar, jag vet inte om jag ska göra samma variant med grus som sist, det får nog bli stenplattor kring ramarna den här gången.

Normalt brukar mitt trädgårdsintresse avta så här års, det brukar inte vara lika kul att ta hand om det risiga som på våren men nu är det visst annorlunda. Det är kul att göra iordning för nästa år och fantisera om hur det ska bli då. Det går framåt!

Här är den delen som börjar bli tom:


...och här har det blivit ordning och reda.Nu ska jag snart packa ihop mig härifrån och åka till London en vecka. Jag ska provjobba på köksavdelningen på ett Ikeavaruhus i Wembley. Som de flesta av er vet så jobbar jag med det här i Linköping och har fixat en praktikplats för att se om det kan vara något för mig i framtiden, att jobba utomlands. Jag kommer att skriva om det i bloggen nästa vecka så är ni intresserade av att följa det är ni välkomna att fortsätta läsa, annars fortsätter trädgårdsarbetet när jag kommit hem igen.


2 kommentarer:

  1. Vad fint du har det!
    och vilken fin låda, en sån måste jag försöka få ihop innan våren. Har ni borrat hål i botten? hur sitter de uppe på väggen?

    SvaraRadera
  2. Tack! Det finns bilder i inlägget "Verandafix" där du ser hur jag gjorde. Eftersom baksidan av lådan är lite högre så borrade jag där för skruv in i väggen.
    /Lotta

    SvaraRadera