onsdag 2 juni 2010

En svettig trädgårdsarbetare...

...är det bästa myggen vet. När man står med rumpan i vädret straxt före 22.00 så får man skylla sig själv när det blir myggbett stora som femkronor i den svettiga svanken.

Men det är ju så svårt att sluta och åka hem och det finns så mycket kul jag vill göra.

Idag efter jobbet åkte jag till stugan, det var ju full sommarvärme idag så det var inte mycket att välja på, liksom. Jag började med att lägga ut den svarta täckväven på de bara jordytorna runt landen, lånade kolonins skottkärra och började ösa upp gruset från grindhålet. Med en kastrull. Jo, det gick riktigt bra. Sen blev det några vändor till landen tills gruset var slut och det var perfekt chansat av mig att det skulle gå åt fyra kärror grus som jag beställt. Kanske att jag beställer en kärra till senare och fyller på med.

Snyggt som sjutton blev det också.Sen planterade jag ut några plantor jag dragit upp och fått. De har ju stått i uterummet ett tag men det är hög tid att komma ut i verkligheten nu. Jag sådde rosa Isop och de satt jag som kantväxt. De har blivit toppade flera gånger nu så de kommer grena sig bra. Jag älskar Isop och det är en perfekt kantväxt som ofta frösår sig.

De små stjärnformade växterna till vänster är Myskmadra, både några som jag fått av snälla Helena på jobbet men också några små som jag fått upp på frö. De sprider sig väldigt senare och är en perfekt marktäckare i skuggan.

De tre små plantorna direkt till vänster om äppelträdets stam är vit Löjtnantshjärta som snälla Lars dragit upp och gett till mig. Eller gett och gett, jag tog helt enkelt några men jag frågade snällt först. Sen kom det ner några fler fingerborgsblommor också.


Sen omskolade jag några nya plantor av okänd sort som kommit upp, sprayade Round-Up på ogräset mellan plattorna och tog en fika.


Eftersom jag börjat inse att jag har för lite plats för mina plantor avslutade jag dagen med att börja bredda rabatten mot gången. Det har varit en bredare rabatt där innan, det syns att gräset är annorlunda där och det är lika bra att gräva upp det för det är inte snyggt som det är. Jättefin jord var det under och jag grävde upp så mycket så mina squashar kom ner i jorden, jag får fortsätta en annan dag med resten.

Och det var då jag insåg att jag var myggornas favorit för kvällen och var tvungen att fly. Jag är lite orolig för att jag inte härdat squashplantorna innan de kom ut, jag kanske åker förbi i morrn bitti och lägger över fiberduken så de får lite skugga första tiden.

4 kommentarer:

 1. Queen of Kolonin!

  Blir avundsjuk på hur proffsig du är..uj uj uj
  Det bästa med din sida av Sverige är de s.k. myggen som kommer få dig på tankar att fly Östergötland och bege dig till mögligare breddgrader där Isop och annat växer vilt.....
  Du är ett tvättäkta proffs , en riktig Queen
  Grattis Grattis

  Icke myggbiten

  SvaraRadera
 2. Så snyggt det blev runt landen.Ska nog ta och fylla på med mer småsten runt min stuga tror jag.Fint det växer i landen,pass på squashen bara såhär i början. Soliga hälsningar *piah*
  ps.en o annan elak mygga har hittat hit ti Blekinge med.;)

  SvaraRadera
 3. Ursnyggt!!! med gruset runt lådorna. *tummen upp*
  Myggen!!! dom hittar in överallt, jag ska nog skaffa mig myggmedel så man får jobba ifred =)för som du säger man kan ju inne sluta jobba i trädgården när kvällarna är så fina =)
  Nu öser regnet ner hos mig... jag sitter och väntar på uppehåll så jag kan gå ut och fixa lite =)

  SvaraRadera
 4. Väldigt fint med grus runt lådorna! Inspirad.
  /Kolonistan

  http://kolonistan.wordpress.com

  SvaraRadera