måndag 2 november 2009

RoadtripVi åkte buss till dottern idag för att hämta bilen. Självklart gick vi av bussen på fel ställe, lyckades hitta hennes gata ändå men vi var vid nr 4 istället för 404 och det innebär att gå förbi ca 200 hus innan vi skulle vara framme så vi sms’ade att hon skulle hämta oss.

Sen kom vi i alla fall iväg på vår roadtrip. Det går bra att köra på vänster sida, speciellt om man håller sig efter någon som ser ut att vara på väg åt samma håll. Vindrutetorkarna har gått på rätt friskt i stället för blinkersen men det har varit lite regnigt idag så det har säkert inte märkts så mycket…

Ett snabbt stopp på Hamilton Gardens, det var med en passagerare i min bil som inte var så trädgårdsintresserad men jag kollade på herbal garden och kitchen garden innan vi åkte vidare till Hobbiton där de filmade sagan om ringen. Mäktig natur med gröna böljande kullar och höga berg runt om. Fantastiskt vackert. Däremot tog vi inte rundturen som skulle visa byn de byggt upp åt Hobbitarna, det var både dyrt och tog lång tid, istället åkte vi vidare mot Taipu.
Innan man kommer in i den stan finns några vattenfall som är riktigt vackra. Vattnet är så där Vicksblå blågrönt och det faller så kraftigt så man blir alldeles mållös.

Tanken var att vi skulle sova över i Taipu men vi bokade hostel i Rotorua, dit vi egentligen skulle först i morgon. Nu befinner vi oss på ett Hostel som verkligen håller hög klass, med varsin pizza i magen. Alla har pratat om att det luktar ruttet ägg här i Rotorua, pga alla källor som finns här men det luktar inte alls så mycket. Vi lyckades enas om att doften liknar en blandning av gårdagens popcorn och Kalles kaviar. Vi får se i morgon om vinden har vänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar