tisdag 3 november 2009

Zorb

Dagens äventyr har bestått av att sonen studsat nerför en backe i en plastboll och en promenad bland stinkande luft från jorden inre.










Det har tjatats om denna Zorb och nu är det gjort. Vi köpte tre nerfarter, en fastspänd i en torr boll och två flytande i en vattenfylld. Dottern och pojkvännen gjorde detta förra veckan och enligt henne hade hon fullt upp att se till att inte bli krossad av pojkvännen, jag förstår det. Kul var det i alla fall enligt sonen. Det syns om inte annat på minen han alltid gör när han är nöjd men inte ska skratta, bara se lite cool ut.

Efter Zorbingen åkte vi till Hells Gates, ett område som pyste och rök och luktade skarp svavel. Det var ett fascinerande månliknande landskap med olika pölar med vatten eller lera som bubblade. Ett vattenfall med gråaktigt 40-gradigt vatten användes av urbefolkningen att hela och läka sina sår efter strider innan de återvände till sina familjer.

Hittills har vädret visserligen varit soligt men kallt i luften. Idag blev det plötsligt riktigt varmt och jag satt en stund ute i shorts och t-shirt medan jag tvättade lite kläder i hostelets tvättmaskin. Härligt! Hoppas det blir fler såna dagar nu när vi ska vidare till vårt B&B i St Healers. Där finns fina stränder att gå och strosa på.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar