torsdag 5 november 2009

När får man åka hem?


Vi åker hem i morgon, till och med jag längtar hem nu när man vet att det snart är dags. Det känns som vi har varit här längre än tio dagar, antagligen för vi har varit på så många ställen och sett så mycket. Men ändå har det varit lagom, ingen stress och inget tvång. Skönt att komma hem igen trots att vi fått rapporter om att det snöat hemma, svårt att förstå när man har 20 grader och sol.
I går kom vi till St Heliers, till vårt B&B, ett hem nära havet i en liten kuststad 20 minuter från Auckland. Stan är mysig med restauranger utmed strandpromenaden och affärer på tvärgatan från stranden. Butikerna är som de var förr och är på de flesta ställen här, grönsaksaffären, blomsteraffären, köttbutiken, posten. Det finns inte så många köpcentrum eller stora matbutiker utan all handel verkar ske småskaligt.
Dottern bor på gångavstånd härifrån. I går när vi kom hit, hade vi några timmar bra väder och en promenad på stranden. I dag är det tyvärr regnigt och det har hållit i hela dagen så det har varit en softardag med datorn mellan oss och ett Johan Falk maraton. Fyra filmer på raken. Snart kommer dottern hit och vi ska spela kort och fika, köpte muffinsstan idag. Det blir sista kvällen med gänget, nästa gång vi ses är det slutet av februari.

1 kommentar:

  1. Tack för reseskildringen. Det har varit spännande att följa era äventyr. snöblöta hälsningar från bengt

    SvaraRadera