måndag 16 november 2009

Höstbruk

Idag var jag tillbaka på kolonin igen. Jag har längtat jättemycket men det blev sju dagar på jobbet den här veckan så det var först idag jag kom hit.

Först fortsatte jag med att gräva upp gräsmattan och göra land. Jag började förra söndan men kom bara halvvägs. Jag djupgräver dvs tar ett spadtag djupt, tar bort gräsmattan på den biten och lägger den upp och ner i botten på det grävda stället och fyller på med jord. Ett slitigt arbete men jag hann klart ett land på ca 2,50 x 1,2 meter. Nu får det stå till våren så jag har något att så i till att börja med, sen får jag ta upp åtminstone ett land till, det har blivit lite för höstgeggigt i marken för att fortsätta.


Det finns ett befintligt land som vuxit igen, hoppas det blir tillfälle att göra iordning det en dag i höst.


Tanken är att ta upp några såna här rutor, sätta träramar runt och grusgångar i mellan. Nu när jag gjort ett land, känns det som att det är ett större arbete än jag trott men så är det ju jämt. Tanken är ju att minimera gräsytorna och att göra som mindre rum i trädgården.

Det står någon litet spaljerat fruktträd med olika påympade sorter på som inte ser så piggt ut men det får stå kvar. Det har hamnat på kanten i landet och det kanske mår bra av det.
Jag hade tänkt att vara ute hela tiden idag men eftersom det var så jobbigt att gräva så fick det bli inomhusarbete resten av dagen.Men innan jag gick in klippte jag ur björnbärsbusken. Den har nog inte blivit klippt på rätt sätt tidigare. Jag har fått för mig att man ska ta bort hela skottet som burit bär den här sommaren, tidigare har skotten bara halverats. Jag gjorde lite som jag tror och lite som det blivit klippt tidigare så får det visa sig vad som var rätt. Jag skulle kunna Googla också men det är fusk.


Väl inne så målade jag diverse bräder som ska bli hyllor och taket fick en första strykning. Det är ju ett ganska mörknat furutak så det kommer behövas tre strykningar för att täcka.

När jag kom hem skrämde jag nästan livet av en granne. Antagligen för att jag dök upp från ingenstans men det kunde också bero på att mina kläder var täckta med lera efter att ha krälat på marken idag. Inte nog med det, jag såg ut så här på ICA nyss. Ooops!

2 kommentarer:

  1. Har ingen erfarenhet av björnbär men är det som med hallon skär man bort hela årsskottet, ska nog ta och goggla lite, för det tycker inte jag är fusk.

    SvaraRadera
  2. Beckers har kommit med en panelgrundfärg som stoppar genomslag av kvistar. Det är perfekt för tak, men du har väl redan hunnit grunda med kvistlack?
    Roger den praktiske

    SvaraRadera