torsdag 4 februari 2010

Snö, snö, snö...
Jag funderade på om jag skulle ta cykeln till stugan idag men vid närmare eftertanke var det bättre att gå...

Det är nästan en månad sen jag var där sist och när jag kom in genom dörren fick jag nästan lust att fråga hur det är och hur den mår och svaret jag fick var att allt var bra. Det var ju inte så kallt ute idag, runt nollan, så det var riktigt skönt inne. Jag hade egentligen bara tänkt titta till det lite men när det inte var så kallt så fixade jag lite också.

Jag har ändrat mig igen med bänkskivorna. Jag vände på dem idag och ska ha den vita sidan upp eftersom jag ska ha ljusblåturkos i köket. Jag fick en idé att måla rutor på baksidan av två glashyllplan till köksskåp och sätta upp istället för kakel. Nyansen hittade jag på en bricka och två skålar jag köpte på Ikea.
Jag ritade upp rutorna på ett papper, la på glaset och målade på fri hand. Jag är jättenöjd med resultatet, det är fint när det inte är knivskarpt raka kanter på de målade rutorna.

Jag var inte så nöjd med de rödvita gardinerna i sovrummet, det passade inte så bra till de grå väggarna så jag flyttade dem till vardagsrummet istället. Jag satt dem ganska högt upp så nu ser fönstren mycket större ut. Sovrummet får istället svartvitrandiga gardiner som passar bättre och är tjockare så det blir mörkt när man ska sova.Jag satt också upp en liten vit linnegardin i lilla fönstret. Jag gjorde en egen konstruktion med tre öljetter på varje sida så man kan häkta ner den från spikarna i väggen när man ska fälla ner den.
Dagen avslutades på Hjärta till hjärtas seconhandförsäljning och jag fyndade en massa bra saker till stugan. Ett pyttelitet soffbord och lite husgeråd och porslin, det mesta i det blå temat. Bordet ska jag måla vitt och kommer att passa fint framför soffan, praktiskt med klaffar att fälla ut om jag får besök ;)

Istapparna hängde i dubbla rader som ett galler för stugan och snön var upp till knäna, haren hade nog inga problem att hoppa över staketet.2 kommentarer:

  1. ett litet tips: istapparna indikerar att det sker ett värmeläckage. Fota alla ställen där det har bildats ett större antal istappar. När du sedan vill förbättra isoleringen vet du vart du skall börja.
    hälsn bengt

    SvaraRadera
  2. Hoppas det blir vår snart så vi får komma o hälsa på dig, jag är så himla nyfiken o det ser så mysigt ut. Jag sådde en massa olika chilisar o paprikor förra veckan så kommer de upp räcker de till dig oxså! Det lär nog dröja innan jag kommer in i mitt växthus för det är världens snödriva framför dörren.
    Kram

    SvaraRadera