fredag 19 augusti 2016

Bondbönor

Tänk er följande; på våren köper jag en fröpåse med bondbönor. De läggs i blöt några timmar och petas sen ner i jorden. Sniglarna äter upp det mesta som kommer upp men de få stänglarna som skjuter i höjden får en del vatten eftersom det var en torr inledning av sommaren. Sen sköter de sig i stort sett själva. Jag skördar, det är inte många bönor detta året men jag tänker att det kan bli ett fint tillskott i salladen till jobbet. Öppnar bönskidorna och befriar de fina ljusgröna bönorna från sin vila i den sammetsliknande förpackningen och lägger i en kastrull med lite vatten.

Nu hör det till historien att jag hade en tvättid som jag inte kunde utnyttja så jag behöver gå ner och ändra den tiden. För att inte göra bort mig med bönorna så sätter jag plattan på trean så det inte ska stormkoka när jag kommer in igen. Ja, sen blev det att starta upp bloggen igen med alla finesser som skulle återerövras och sen var det läggdags. När jag äter frukost går en kall kår längs ryggraden. BÖNORNA! Jag rusar till spisen och där har något slags överhettningsskydd slagit till och antagligen stoppat långkoket någon gång på natten, phu. Det blev inga bönor i den salladen.


Dagen efter får jag ett reklamblad i brevlådan, Sharifs Livs har extrapris på frysta bondbönor, man får 800g för 15:-
Ska nog gå direkt till Sharif nästa gång och hoppa över det där andra besväret jag haft...

4 kommentarer:

 1. Förargligt, har provat de frysta men de är heltrista, ska vara färska, du hinner kanske så en omgång till, du som bor i Skåne...

  SvaraRadera
 2. Hej Lotta!
  Va trevligt att du skriver igen hoppas du mår bra och att du trivs i ny stad och med ny koloni.
  Kram Kristian Valla koloni

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tack allt är toppen här, hoppas ni har samma energi i er koloni, det är så fint!

   Radera
 3. Färska är toppen men det får bli till nästa sommar.

  SvaraRadera