söndag 18 april 2010

Utehelg

Det största som hänt den här veckan är att jag köpt bil. Det underlättar helt klart livet på "landet", har varit både här och där och uträttat ärenden och framför allt varit på återvinningen med skräp. Två gånger.

Annars har det varit mest utejobb. En rabatt har blivit breddad och rensad och jag har grävt upp runt äppelträdet. Där har jag satt en marktäckande ros, New Dawn, och det ska bli lite mer planterat där sen. Tanken är att gräsmattan ska bli mer lättklippt, att slippa små vrår som är svåra att komma åt. Sen blir det ju en fin rabatt också.Det största jobbet den här helgen blev trädgårdslanden. Jag har ju redan grävt upp själv landen i gräsmattan, det ena i höstas och det andra häromveckan. Helgens jobb blev att gräva upp gräset runt landen och snickra ramar att sätta runt. Jag har använt vanligt virke, inte tryckimpregnerat, dels för att det inte är nyttigt med tryckimpregnerat vid sånt man ska äta och dels för att det inte är snyggt. Man får väl byta träramarna om några år, virkeskostnaden blev bara ca 150,-/ram, tiden får se till att de blir så där snyggt grå. Lite bökigt att snickra själv men den andra gick bättre än den första när jag väl fick snits på det.
Gräset tog jag bort på lite olika sätt, först delade jag av gräsmattan i remsor och så skjöt jag ett rensjärn framför mig. Det var ganska jobbigt och det gick bara lite i taget. Det sista grävde jag upp med spaden i smårutor men då blev det djupare grävt och jag fick lägga tillbaka en del jord igen. Jag har en del gräs kvar att gräva upp men det får bli en annan dag, jag såg till att få bort så mycket gräs idag så jag kunde lägga på ramarna och förbereda jorden för sådd. Jag blandade ut jorden med kogödsel, plantjord, hönsgödsel och Algomin.

Jag har köpt en marktäckande duk jag ska lägga på den kala jorden och sen ska jag täcka med grus. Vad jag förstår kan man köpa grus här på kolonin som man kan få hitkörd, det blir perfekt. Men först ska mer gräs bort...


Snyggt va? Jag är supernöjd med helgens jobb men fullkomligt ledbruten. Tog ett varmt bad när jag kom hem och la mig en stund på spikmattan. Somnade så klart och brände vid maten...
Det har hänt en del inne också, jag har fått hjälp att dra om elen och kontakter uppsatta på rätt ställen så jag slipper snava på sladdarna mer, det är toppenbra. Sen har jag målat dörrarna vita på insidan. Nu är det egentligen bara en vit skiva på baksidan av barköket kvar och lite omorganisation på förvaringen, sen är det helt klart inne. Den skivan är lätt att fixa nu när jag har en bil, vilken lyx!

3 kommentarer:

 1. Stiligt värre o jag förstår precis hur ont i ryggen du har... Men det är en sak jag funderar över o det är rosen New Dawn, jag kan inte få det till att den är en marktäckare för vi har den som klängros på flygeln... Ha det gott o jobba på!

  SvaraRadera
 2. Det finns kanske fler varianter av rosen. Eller också blir den marktäckande om den inte har nåt att klättra på;)

  SvaraRadera
 3. Ville bara säga hej... jag hitta dig via en annan bloggare. Vad mysigt med en liten stuga på lotten, jag har "bara" en odlingslott men drömmer om att skaffa en med stuga om några år.
  Vilket jobb du har lagt ner på din stuga, det blev jätte fint. Det var ju lite kul att du jobbar med kök... jag jobbar med vitvaror.
  Jag kommer titta in igen, jag vill se hur ditt jobb med lotten fortsätter.

  Vi ses

  SvaraRadera