måndag 28 december 2009

Kök!

Jag målade golvet klart i går och idag var det dags för köksbygget. Igår handlade jag köket på Ikea och en matta på Rusta och bar in allt från parkeringen utanför området eftersom det inte går att köra in på kolonin nu när det kommit så mycket snö. Det var ett ganska hårt arbete eftersom det inte är skottat och det blivit skare på snön. Jag bar köksstommarna på huvudet och resten i blå Ikeakassar. Det blev några vändor men in skulle det och det går inte att vänta tills snön är borta när jag vill bygga kök NU!Det är som vanligt när man ska bygga kök, det krånglar lite, det är inte rakt överallt och framförallt är det bökigt när man bara har två armar. Det hjälps inte att stugan är liten, köksskåpen är ju lika stora som vanligt.

Sen gjorde jag lite special också, bänkskåpen mot väggen ville jag ha lite grundare så jag sågade bort 10 cm och då försvinner ju lite hopfästningsmojänger så då blev det inte så stadigt innan det blev fastsatt på väggen. Jag prioriterar arbetsytrymme framför förvaring, eftersom det är utgång till baksidan mellan köksskåpen så är det bra om det inte är så trångt där. Dessutom ska jag köpa en bänkspis och de är bara ca 38 cm djupa så den får rum ändå. Den ska stå på en hylla nedsänkt i skåpet under fläkten så spisen kommer i samma nivå som bänkskivan.
(Killarna på Room-service kapade skåpsstommar i bakkant en gång, de sågade av det oöppnade platta paketet i ena änden och när de monterade skåpet var det perfekt måttat. Så enkelt är det förstås inte i verkligheten men det var kul gjort i alla fall.)
När det krånglade som mest tog jag en paus och åkte till K-Rauta för att köpa en regel att ställa köksön på. När jag kom ut på deras lager möttes jag av en container full med skräp. Där stack det upp en regel och när jag mätte den var den exakt så stor som jag behövde. Jag fick köpa den för 10,- vilken tur jag hade, det är annars irriterande dyrt att köpa virke. Nu var det lättare att komma tillbaka till köksbygget och nu gick resten av dagen som på räls.


Närbild på bänkskivan


Bänkskivan ska inte sticka ut så här, kapas 10 cm i bakkant

Bänkskivan in mot rummet får ett litet överhäng så man kan sitta därDet som är kvar att göra i köket är att såga av 10 cm på bänkskivan, såga ur för bänkspisen, sätta en vit skiva bakom köksön, sätta i lådor och luckor (vita) på skåpen och sätta dit handtag. Det jobbet får bli nästa år, för nu ska jag ha lite nyårsledigt från både jobb och koloni.

Gott nytt år!

2 kommentarer:

 1. Vad fint det blir Lotta, du är verkligen duktig o
  envis...=)

  Gott nytt år

  SvaraRadera
 2. VAD roligt det är att läsa om ditt skapande !!
  Britta

  SvaraRadera