fredag 25 december 2009

GolvmålningDet föll tung, blöt snö över koloniområdet idag. Jag hade problem att ta mig fram med cykeln jag hade med som bärhjälp, jag fick ställa den och gå sista biten med mina kassar.

Förra gången jag var i stugan så slipade jag golven och idag var det dags för målning. Jag dammsög och torkade golven med målartvätt och fyllde igen de största springorna mellan golvbrädorna med latexfog. Det är olika trägolv i stugan, i vardagsrummet är det riktigt breda och tjocka brädor som säkert plockats hit från något gammalt torp och i hallen/köket och sovrummet ligger ett lite nyare, smalare grangolv.
Att rolla på färgen var ett kul jobb som snabbt gav resultat. Det är visserligen bara tre timmars torktid på den vattenburna golvfärgen men att sitta tre timmar på en pinnstol och vänta var inget alternativ så nästa lager färg får komma på på söndag istället.

Jag valde mellan vitt eller grått men har förstått att allt skräp syns på vitmålade golv så det fick bli en ljus grå nyans istället, Silverpil. Den är väldigt ljus men mörknar något när den torkar ser jag. Det blev ett kort besök idag innan jag kämpade mig hem i snön med cykeln igen.

1 kommentar:

  1. Oj vad fint det blev! Glöm inte att besöka overloadedvaccumcleaner.com

    SvaraRadera