onsdag 20 juli 2011

Mellan två semestrar

En ledig dag i veckan och jag prickade in den enda dagen utan regn! Ingen sol heller direkt (förutom nu när jag kommit hem till lägenheten) men skönt att vara i kolonin och fixa till lite projekt som startades upp under semestern.

Först några bilder från trädgården, den rosa Isopen blommar som bäst just nu, de trivs fantastiskt bra under äppelträdet och humlorna tackar för det.


Någon som också trivs bra iår är björnbären. Inga bär då eftersom fjorårsgrenarna dog i vintras men årets skott växer åt alla håll. Jag ska täcka den i höst så den klarar vintern, nästa sommar måste jag få björnbär.


Jungfrun i det gröna var ju i kolonin förra sommaren och hon fick komma tillbaka i år också.Några andra som fick komma tillbaka är bondbönorna men jag verkar inte få en sån mängd bönor som förra året, det ser ut som om blommorna skrumpnar ihop. Det kanske beror på regnet men några bönor ser jag, om inte annat så är den ett bra stöd för störbönorna i raden bredvid som inte fått några pinnar att klättra på. De kämpar sig upp på en dillstjälk som jag inte kan förstå hur den kommit dit. Det var ju en perennrabatt där förra året och dillen var en bra bit därifrån. Men den kom väl dit på samma underliga vis som ruccolan som växer mellan två stenplattor innanför grinden.


Den sista mystiska plantan som jag frösådde förra hösten blommar och nu vet jag vad det blev; en Drakmynta. Jag har redan något liknande på flera ställen i rabatterna men de är rosa., jag tror det är samma sort.


En planta som verkligen missuppfattat hur den ska bete sig är citronmelissen. Den köptes i en liten kruka och jag satt den i framkant i kryddlandet och nu leker den buske och knuffar undan allt i sin närhet. Till hösten ska den få flytta bort till en tom plats i perennrabatten istället, samtidigt ska jag flytta krusbärsbusken till höger i kryddlandet istället, den står för inklämd intill hallonen och behöver mer luft runt grenarna.Gräslöken har frösått sig duktigt mellan stenarna i gången, de är helt omöjliga att dra upp så jag får nog ta en runda med RoundUp när det blir bättre väder. Visst är det gott med gräslök men då får de hålla sig på rätt ställen. En annan rymling är den sedumliknande växt som växer i min korg som hänger i verandan. Den har på något märkligt vis lyckats smita från korgen, gå runt två hörn på huset och slå rot mellan stenarna den också. Jag hittade flera små skott i gruset framför huset också som jag har flyttade tillbaka i korgen i våras men jag ser att det kommer upp nya nu också. Märkligt.

Jag slutförde några projekt jag startade på semestern. Bland annat en militärlåda jag hittade i uthuset här i kolonin. Jag skrapade bort all grön färg från metallbeslagen (puh) och stålborstade plywooden och sen fick den ny färg.Jag ville ha någon symbol eller text på lådan. Jag är lite trött på alla väggord som man ser i varje heminredningsreportage, jag ville inte att det skulle stå "Carpe Diem", Kärlek" eller nåt annat tjafs på mitt fynd. Ett Röda Korset-kors fick det bli och nu ser lådan ut som världens största förbandslåda. Det ryms mycket plåster i den men jag ska ha den till annat. Vad vet jag inte riktigt än men kanske ett nattuksbord eller till sygrejerna.Insidan var ju inte heller så vacker förut men jag tapetserade tunn MDF och limmade dit, lister en bit ner ska hålla en lös skiva på plats så man kan ha småsaker upptill i lådan som det brukar se ut i gamla koffertar.

Ett nyckelskåp som från början var träfärgat fick lite vit färg och ett fint papper på insidan...

...och några ramar från loppisen tvättades av och fick också ny färg. De ska sen få tunna masonitryggar istället för de pappvarianterna som var original men det får bli nästa gång.

Ja, nu kan ju vem som helst tro att jag farit kring som Lilla My på crack i stugan idag, jag repeterar: dessa projekt har påbörjats förut och bara fått lilla sista finishen idag.


Jag vill ju inte bli beskylld för hets mot loppisfynd. Jag har till exempel inte gjort en enda lampa idag, så det så!4 kommentarer:

 1. Hej !
  "militärlådan" blev verkligen rejält snygg!!!!

  K

  SvaraRadera
 2. Åh vad fint du gör! Finfina fynd som skapas till ännu finare saker :-)

  SvaraRadera
 3. Fan vad jag älskar din kreativitet !
  Hoppas att jag kan få ringa dig när det är dags att göra fint någonstans !

  SvaraRadera