måndag 11 april 2011

Går det att göra lampor av de här?

Självklart, det går att göra lampor av det mesta! Jag köpte två fina ytterkrukor i plåt på Ikea, Skurar heter de, borrade hål i botten och satte i lamphållare med sladd, kopplade ihop dem med små skarvdosor och vips hade jag nya lampor över köksön. Eller vips och vips, det krånglade en del när jag skulle koppla ihop dem men nu sitter de där som små tårtpapperskarameller.
Jag hade jobbat hela helgen och på söndagskvällen cyklade jag ut till kolonin för att sova över för första gången i år. Det är en underbar känsla att vara tillbaka igen, när jag städat stugan åt jag te och smörgås, tände några ljus och slog på datorn. Studentorkestern firade min första kväll på kolonin med att spela käck umpa-umpamusik eller också övade de inför vårens alla fester, troligtvis det sista. Natten var bra, inte alls kallt och som det oftast är så blev jag väckt av en fluga i gryningen, satt nyvaken en stund och inväntade rätt tillfälle och "SMACK" så kunde jag somna om igen. Sov ganska länge och efter en mysig frukost i sängen var jag i full gång med mina renoveringsprojekt igen.


Innan helgen plockade jag ur uterummet och skurade det invändigt med Yes. Det var svårt att spola av väggarna eftersom inte vattnet är påslaget än så jag tog regnvatten i vattenkannan istället. När jag sprayade mina lampfötter här inne i vintras så kom det en massa vitt färgdamm på golvet men som tur var så gick det bort. Idag målade jag över det fula gula med en ljust grå färg som jag fått på jobbet. Det vita ska jag måla nån dag framöver.

Visst blev det stor skillnad? Skönt att bli av med det gula, nu är det inte mycket kvar och om några veckor är det gula på utsidan av uterummet också ett minne blott.3 kommentarer:

 1. Vad skönt att du äntligen får vara i stugan och pyssla =) Lamporna var jätte fina, och rummet fick ett riktigt lyft med ny färg =).
  ha en skön vecka.../ Mari

  SvaraRadera
 2. Jättefina lampor och uterummet blev superfint! Och umpa-bumpa musiken lär du säkert höra i helgen, det är la crosse tävling i Vallamassivet :o)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Åh vad fina! Och vad kul att se hur det blev med den formen på krukan! Jättesött :-)

  SvaraRadera