tisdag 29 mars 2011

Grindar

I helgen gjorde jag klart grindarna, jag är väldigt nöjd med resultatet och lite stolt. Det är som vanligt med sånt jag aldrig gjort förut; jag tror det är svårare än det är, jag märker att det går lättare och fortare än jag först trott och sen krånglar nånting till sig som gör att jag landar på marken nån stans mellan högmod och fall. Det som krånglade lite den här gången var att jag fick flytta gångjärnen fyra gånger på dubbelgrinden så att spjälorna kom lika långt från varandra på mitten när grinden är stängd. Som tur är så är trä ett förlåtande material och de flesta misstag går att dölja med lite färg. Nu ska de bara färdigmålas och få sina nya skjuthaspar eller vad det kan heta och stolparna ska få små "hattar".Under avdelningen: "det man inte ser, lider man inte av" fick diskbänken en ny finish med svart oljebets. Ytan blev ju lite svartfläckig i sensomras/höstas och det gick inte att slipa bort men den här quickfixen håller förhoppningsvis en sommar till. Egentligen skulle jag behöva täcka bänken vid sämre väder men grejerna är ju till för att slitas på och det måste vara enkelt.
I går tog jag det mesta från staketrivningen till tippen, även kylen fick hamna på kylkyrkogården. Jag bar också in det nya staketmaterialet jag köpte i går. Det gick tyvärr inte att åka in på området än, det var lås på bommarna och det fanns inte i min värld att ge upp det projektet så det blev till att bära allt in och ut genom grinden. Så här efteråt kan jag tycka att jag kunde tagit det lite lugnare för det värker i varje muskel i kroppen men det är skönt att det är gjort. Nu är det bara lite metallskrot som ska iväg, det får bli i morrn kväll.


Nästa gång jag är i stugan ska jag tömma uterummet, tvätta och slipa innerväggarna och måla vitt och kanske lite grått. Har några burkar färg jag fått på jobbet som får duga till insidan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar